onsdag, november 28, 2007

My tunes

Ting tyder på at jeg endres. Kanskje det er alderen.

Jeg liker for eksempel ikke så godt høsten lenger. Det er mørkt om morgenen og mørkt om kvelden og mørkt i hodet. Dagene krymper og det er ikke plass til annet enn jobb, middag og barnetv.

Dessuten bader jeg. Ofte. Lenge. Med bok og radio. Jeg har til og med kjøpt duftlys, badeolje og skum fra Body Shop. I digert badekar under skylighten og stjernehimmelen.

Og jeg har lagt norske artister for elsk. Jan Eggums siste (glem den eterslitte duetten med prestebamsen, skip til spor 6). Anne Marie Almedal The Siren and the Sage, prøv "Scarlet", tilfeldigvis også spor 6). Ja til og med Sigvart Dagsland har gått noen runder i CD-spilleren denne høsten.

Og sist men ikke minst; jeg har begynt å glede meg til jul. Allerede.

6 kommentarer:

Delirium~ sa...

Det høres litt himmelrike ut å ligge i det badekaret ditt :oD

Jeg har snust opp gamle artister som Joni Mitchell og the Smiths for tiden. Musikk med litt substans i.

alliene sa...

Det er et lite himmelrike, Delirium! :)

Joni og The Smiths er nok vanligvis mer i min gate, og jeg forstår hva du mener. Men det er det jeg sier. Jeg endres...

EarlGrey sa...

Mmmm. Badekar med skylight..ikke rart du har "flyttet inn" medbringende både bibliotek og stereo! (OK, det var kanskje å overdrive en smule..ble litt "carried away her..)

Jeg kan levende forestille meg at "The Siren and the Sage" egner seg for avnytelse med stjerner, duftlys og oljer - det er en utrolig stemningsfull plate. Mine favoritter er forresten kutt 1,5 og 9.

Et hjertesukk til slutt; jeg er så usannsynlig lei "radiolister", som sliter ut enkeltsanger (såkalte "singler"??) fra kvalitetsmessig gode plater. Det er lett å gå lei, feks av presteduetter og dess like, mens resten av produktet knapt høres. Dette gjelder jo stort sett alle artister; i alle fall norske..lurer på om denne praksisen egentlig gjør artistene en bjørnetjeneste..

Delirium~: JONI!! :oD Jeg har ellers snust opp vinylversjonen av DCDs "Within the realm of a dying sun". Mektig og mystisk! Nå venter jeg bare på ny platesnurrer :o)

Delirium~ sa...

EarlGrey: Og selvsagt tenker jeg på deg hver eneste gang jeg spiller Blue :o)

EarlGrey sa...

Delirium~: Selv får jeg mange forskjellige tanker når jeg hører Blue, gjerne avhengig av "dagsformen" på lyttetidspunktet..

Jeg har visst blitt en slags "reservepromotor" for miss Mitchell. Ikke den verste jobben man kan ha ;o)

Alliene: Glemte nesten at jeg hørte Sigvart Dagsland "in concert" i en kirke en gang på 80-tallet - det må ha vært rundt "Seculum Seculi"-tiden.

Den unike stemmen og inderligheten hans festet seg, og jeg husker godt stemningen fra konserten fortsatt. Så jeg har ingen problemer med å skjønne at den gode Sigvart får lov til å snurre noen runder på spilleren din av og til :o)

alliene sa...

Earlgrey - ja det ble akkurat slik jeg drømte om. Når jeg snart slipper å se på manglende taklister, vil det bli enda bedre.

Helt enig i det du sier om radiolister. Det er trist. Men Jan Eggum blir aldri dømt ut fra radiohit'en fra min side. Han har fulgt meg siden tidlig bevisstgjøring og modning...

For meg var det også en konsert med Sigvart som fikk meg til å tenke meg om to ganger før jeg disset ham noe mer.

Vi er flere som tenker på EG når Joni smyger seg inn i ørene, Delirium.