søndag, februar 10, 2008

Down memory lane - Bergen 1997

Ulriken en kald morgen, sett fra Gyldenpris, med gugg på, det har snødd. DocMartens'ene er alt for glatte. Og kalde. Allværsjakke. Alltid. Hver morgen over Puddefjordsbroen i stiv kuling og piskende regn.

Nordnes og Verftet en het sommerkveld i solnedgang. Gule bobler i kaldt glass. Varme hender rundt, til avkjøling. Sommerkjole. Vidden med gode venner. Sol på Fløyen og redde utvekslingsstudenter i Fløybanevogna. Ring i navlen på Witchy Bitchy.

Trening i Rosenkrantzgate. Fire ganger i uken. Fem. Veien hjem. Nydusjet over Torgalmenningen, forbi Den Blå Steinen på Ole Bulls plass, der bergenserne fikk paraplyene sine vrengt. Som en parodi. Opp trappene til Johanneskirken (stønn!)

Mest av alt hverdagen. Trappene ned til broen. Karensfryd, det triste HF-bygget, de koselige kantinedamene. Røykekantina. Plassen min på lesesalen - nr 377. Kaffekoppen. PC-stua med de 14 pc'er. Passord? Sjekke mail.

Musikk. Mer en før. Konserter. Alanis Morisette går varm i ørene. Life has a funny way of sneaking up on you when you think everything's OK and everything's going right... U2 på walkman'en over Høyden. Og senere blir det konsert på Valle Hovin. Ekstatisk. Øynene og ørene går opp for The Smiths. Pink Floyd får sin renessanse. Og på Kvarteret spilte de R.E.M. og Suede. Igjen og igjen.

Kafeene. Kvarteret med de slitte gulvene og alle småripsene bak disken. Kaffe? 5 kroner. Sophies ved Fløyen. Iskaffe for første gang. Opera med ordentlig cappucino litt for dyr for studenbudsjett. Det lille Kaffekompaniet.

Nye venner. Leilighet på Gyldenpris. Besøk hjemmefra. Frihet, alenetid og tosomhet i Bergen 1997. Takk for alt. Takk for meg.

4 kommentarer:

Flopsy sa...

Så artig! I 1997 bodde jeg også i Bergen, så jeg ble hensatt i mimretilstand med en gang jeg leste posten din.

*savner Bergen*

Kristin sa...

I 1997 flyttet jeg til Bergen og jeg er her ennå. Så fint du skriver om byen som jeg nok etter hvert kan kalle for min. Og litt spennende å tenke på at våre veier kan ha krysset.

Anett sa...

Jeg elsker Bergen.
Om jeg skulle bo i en annen by, ville det vært Bergen. Garantert. Takk for minnestund:)

Frøken Makeløs sa...

Åh! Jeg bodde også i Bergen på den tiden, så jeg kjente igjen nesten alt du skrev om. Takk takk for turen ned memory lane :-)