onsdag, juli 09, 2008

Heart burn

Eller halsbrann om du vil. Det er visst helt normalt i min tilstand, men fysj så ubehagelig! Det er så man skulle ønske at man kunne sove stående!

Det finnes remedier. Blant annet ekle, basiske brusetabletter som skummer i hele kjeften og er skikkelig vanskelige å svelge. Her forleden ble jeg imidlertid påminnet et godt gammelt kjerringråd mot svineriet - nemlig mandler. Jeg elsker mandler!

I går var jeg innom ICA og fikk se mandler i løsvekt. Jeg skuffet begjærlig mandlene over i en plastpose... og rakk akkurat å se en mann seile opp ved siden av meg i full fart med handlevogna. Han stakk hånda(!!) like begjærlig som meg oppi kassa med mandler og forsynte seg med en skikkelig neve.

Jeg vet nesten ikke hva som eklet meg mest. Det faktum at han stakk sin uvaskede neve rett ned i mandelkassen, eller at han, som om det var den naturligste ting i verden, knasket stjålne mandler på handlerunden sin. Min datter reagerte spontant på det siste: - Mamma, han tok mandler uten å betale!

Jeg kjøpte mandlene. Og på min nattlige runde i huset og på terrassen, knasket og gomlet jeg dem. Og faktisk forsvant halsbrannen.

Uten at det hjalp på et annet velkjent tredjetrimesterssymptom: insomniaen.

13 kommentarer:

Delirium~ sa...

Jeg føler med deg. I perioden før legene oppdaget at jeg hadde magekatarr og jeg fikk medisin sov jeg sittende pga all magesyren og de sure oppstøtene. Yey.

Håper du finner noe mot insomniaen også. Sånn at du får hvilt litt før baby-indusert insomnia liksom ;)

Alter Ego sa...

Et lite tips fra min venninne Guro: I stedet for ekle tabletter som opploeses i vann osv kan du simpelthen knaske LoveHearts, de dropsene som kommer med tekster/ord paa. Det skal visst funke like bra.

Haaper jeg. Jeg har nada erfaring med det selv, men velger aa tro henne:) Haaper det funker for deg ogsaa!

Une sa...

Det er en hel mengde mennesker som tror mandler i løsvekt er gratis. Lurer på hva de gjør med dem som kommer ferdig pakka i pose...

røverdatter sa...

Uten at jeg skal komme med en lang avhandling om hvorfor jeg har halsbrann (for det skyldes definitivt ikke graviditet), så kan jeg anbefale Omeprazol. Det er en kapsel som svelges hel og funker som fasan.

På den annen side: Den er ganske dyr å kjøpe reseptfritt, men legen din er kanskje så grei at du (evt.) kan få den på blå resept (for det går nemlig an)? Til slutt: Jeg aner ikke om den anbefales for gravide...

elisabeth sa...

ææææsj. med han mannen.
har du fått restless legs ennå? DET er morsomt, det!!

alliene sa...

Delirium - nettopp. Jeg har gode netter innimellom, men de dårlige setter meg helt ut. Argh...

Alter ego - *sukk*! Jeg har hørt det rådet før! Jeg simpelthen elsker LoveHearts - enda mer enn mandler, men jeg har satt meg selv på sukkerfri diett, så jeg må bare stå over...

Une - posen rett i veska, kanskje? *tsk tsk*

Røverdatter - interessant! Men jeg kan godt tenke meg den også utgår pga graviditeten, det er visst noe annet som utløser halsbrannen da(hormonelt i stedet for fysiologisk som ved mange sykdommer/tilstander?!?! Tynn, tynn is her...) Skal definitivt sjekkes ut om mandlene slutter å virke.

Elisabeth - WOW! Er det noe som heter det, altså! For her om dagen sa jeg til mannen min at jeg hadde så sinnsykt urolige bein! Huff. Jeg begynner å glede meg til å få kroppen for meg selv, enda så flott det er å gå gravid. Og enda er det lenge igjen! :)

Icerose sa...

Hvorfor visste ikke jeg om dette med mandler på slutten av min gaviditet? Jeg hater også dise ekle brusetablettene, men om jeg skulle få sove var de helt uunværlige. Neste gang skal jeg kjøpe mandler. Jeg elsker også mandler. Helst de med sjokolade utenpå, men det er kanskje ikke så sunt i lengden...;)

alliene sa...

Icerose: ... eller de med youghurtdragé fra Den Lille Nøttefabrikken... Yummi! Men spørs om ikke effekten blir utlignet da. Lykke til! Neste gang, mener jeg! :)

Frk. Hansson i 4. sa...

Jeg har aldri vært plaget med halsbrann, men rå potetbiter har jeg hørt skal hjelpe. Håper ellers alt er bra. Er det i september? Utrolig spennende.

alliene sa...

Frk Hansson - takk for tips! Jeg er jo en av de få som faktisk liker rå potet, så det skal jammen prøves!

Ja, det er i september og det blir veldig spennende... :)

Lille søster sa...

Føler virkelig med deg. Hadde masse halsbrann i svangerskapet mitt. Det holdt meg våken om nettene den siste tiden. Lykke til!

alliene sa...

Hei Lille søster og velkommen hit! Takk for lykkeønskninger. Heldigvis er det ikke så ille nå om dagen, så jeg nyter halsbrannfrie netter... :)

Tehme Melck sa...

Et kjerringråd jeg har hørt, er å tygge rå kål, altså vanlig hodekål. Det skal visstnok være nøytraliserende. Ellers er det et middel som jeg mener å huske heter Gaviscon, som har en slags barriereeffekt.