tirsdag, juli 01, 2008

A rose by any other name...

Da vet vi.

Etter en liten måned i kjønnslimboland etter en ultralyd på sykehuset, vet vi nå at det er en jente i magen. Helt sikkert.

Da kan vi i alle fall rule ut et par potensielle vognskiltnavn på guttesiden. Det blir ingen Chrissander, Xander, Phinn eller Andrè (sic - altså [andræ]). Men hva med Melizzah eller Ztinah?

Hva er det med denne zpezializehringen av navn for tida? Det er ikke helt sant at navnet ikke skjemmer...

Elisabeth og PCB - hånda inn i vepsebolet nå - knock yourselves out i kommentarfeltet med flere gode forslag til vognskiltnavn!

11 kommentarer:

elisabeth sa...

Å så kjekt! Ei lita pia :)

Okei med fare for å bli lynsjet og rullet i tjære og fjær... får komme med harrynavn da. Men til mitt forsvar så betyr ikke harry noe annet enn nettopp det. Og jeg har mine svin på skogen selv. Synes f.eks. Victoria er et fint navn, men samtidig faller det inn under min egen harry-kategori. Litt sånn i overkant jålete, men jeg liker det allikevel. Bare så det er sagt.
Michelle. Madeleine. Karina. Jasper. Leander. Sander. ... og sånn. Sånne "ååå så fint med et spesielt navn!"-navn.

Men jeg har jo ikke akkurat døpt mine jenter for Bodil og Turid, i alle fall ikke når man tar med mellomnavnene, så mange synes sikkert vi er noen store jåler vi og. Ja ja. VOgnskilt har vi dog ei!!

røverdatter sa...

Er det bare PCB og Elisabeth som får komme med forslag, lizzm?

elisabeth sa...

Nå føler jeg meg skikkelig teit her. Kan ikke noen andre også være ærlige?

alliene sa...

Nei nei nei, Røverdatter - kjør på! :)

Elisabeth, litt som jeg tenkte: Harry er definitivt et relativt/subjektivt begrep - et par av de navnene dine går ikke under harry for meg, men kanskje litt vel "nye" og "poppis". Men Karina??!?! :)

Jeg får bidra med hånda inn i vepsebolet og fortelle at navn som gir meg nupper (i tillegg til de i hovedinnlegget) er Cassandra-typ (herunder Michelle og Madeleine), samt alle som skal ha André påslengt ethvert guttenavn. Det siste var nok et tidlig nittitallsfenomen, men det forekommer stadig.

Det jeg er opptatt av når det gjelder navn er at de skal være enkle å stave, internasjonalt brukendes, og ikke dusin-vare/for populære og på oppadstigende. Så får vi se hva vi lander på...

røverdatter sa...

Harry navn:
June (høres ut som noen har talefeil og ikke klarer å si Rune),
Julian (for meg er det et ikke-navn),
Ronja (det er liksom enten Lindgren eller ei bikkje).

Ellers så går Harryalarmen min hver gang jeg hører Karina(!), Jeanette, Cato, Tanja, Vibeke, Remi, Yvonne, Ronny.

I tillegg må jeg beklage hvis noen føler seg tråkket på. Jeg pleier vanligvis å si at "navnet skjemmer ingen", men som andre har sagt før her: Det blir relativt og subjektivt dette her. Dessuten så avslører min liste at det er litt avhengig av hvem man har møtt...

Alliene: Jeg glemte helt å gratulere med at det blir ei jente. Det blir koselig, og da er det mange Harry navn å ta av. ;)

Lilja sa...

Rare navn bør man vel kunne komme med uten å knytte det opp til hvorvidt folk man har møtt med det navnet har vært rare eller ei?

For meg kan verken Vibeke eller Karina falle i rare navn-kategorien. De er norske, tradisjonsrike og forholdsvis vanlige. Da er det mye verre for meg med alle disse Cassandra-, Michelle- og Angelicaene som etter hvert skal fylle norske skoler.

Men ingen av dere har stilt spørsmålstegn ved bruken av navnet Harry for å beskrive navn dere mener er Harry. Stakkars Harry! :-)

Delirium~ sa...

Grattis med helt klart ultralydbilde!

Jeg vet ikke om "Eira" er harry - men da en bekjent informerte meg om navnevalget på babyen var det eneste jeg kunne si var "Eira... det var jo originalt"...

alliene sa...

Røvis - du også? Karina mener jeg?! Ingen sterk kandidat, men i i mine ører et helt ordinært navn...

Lilja, du har rett. Stakkars, stakkars Harry... :) Jeg kunne godt sagt "helt ronny" også. Eller "cato". :) Den FalconCrest-faktoren som er i de jentenavnene du nevner er pussig på småjenter synes jeg.

Delirium; Eira var en sterk kandidat hos meg sist. Det er visst et navn med norrønt opphav, og jeg liker det. Men fikk på ingen måte gehør hos den andre med beslutningsrett... :)

Alter Ego sa...

Jeg tror jeg skal si lite om harrynavn siden jeg kommer fra utkantnorge og har ei mor som vokste opp med en nabo som het Urinius;-)

Selv syns jeg mye av problemet hadde vaert loest om folk kunne stave navnene normalt i stedet for aa skulle ha sin egen vri paa akkurat det. Jeg faar ogsaa litt mark av at alle paa liv og doed skal ha dobbeltnavn. Kan man ikke gjoere det enkelt?

...og grattis med jenta-som-skal-komme!

Ragnhild sa...

Min søster er fadder til en gutt som heter Xander Elias (uttales visst nok Eksander), og jeg synes vel nesten det er litt dårlig gjort av foreldrene hans å gi ham et navn han blir nødt til å stave resten av livet..

Jeg synes ofte det som gjør navn harry er hvordan de staves; for eksempel synes jeg at Elisabeth er et glimrende navn, men Elizabeth har jeg litt vanskeligere med. Dette gjelder også Kristin/Christin, Vibeke/Wibeche og andre navn som har h-er og z-er for å få det mer "sjeldent" (eller noe sånt).

røverdatter sa...

Lilja: Jeg syns det er flott hvis du klarer å skille navn og person, men jeg er (dessverre) ikke så flink til det. Møter jeg en person jeg ikke liker, så vil jeg neppe kalle min sønn eller datter det samme som den personen heter, uavhengig av om jeg liker navnet i utgangspunktet. MEN dette kan også endre seg dersom jeg møter en person jeg liker med samme navn. -Da endres også min holdning til navnet. Dessuten har jeg jo møtt mange som jeg liker, men som har skikkelig Harry navn.(Se forøvrig svar til Alliene under)

Alliene: Akkurat Karina (Rettere sagt: Carina) har sammenheng med ei jeg gikk i klasse med en gang. For meg er det navnet ensbetydende med noen jeg ikke liker, og fordi jeg heller ikke kjenner noen andre som heter det forbinder jeg det kun med henne. (Beklager til dere som evt. heter Karina og leser dette! -Dere er helt sikkert bra damer.:)