søndag, juni 29, 2008

Please. Do. Not. Buy me this, love

Man kan få tak i det meste på nett. Det er jo fint når man først er indisponert, at man ikke trenger å forville seg ut på forhatte kjøpesentre for å hanke inn alt man trenger til babyen.

Noe jeg imidlertid ikke trenger, er dette:Fenomenet "vognskilt" dukket opp for noen år tilbake. Etter min egen barseltid i hvert fall, og jeg flirte innvendig og tenkte at dette måtte være noe for de mødrene som var langt yngre enn meg selv. Det kom nok til å passere ganske fort. Trodde jeg. Men denne floppen ser faktisk ikke ut til å gi seg med det første. Jeg synes jeg ser dem overalt!* De er laget etter amerikansk bilskiltmodell med barnets navn og fødselsdato på, og de henger og dingler på Simoer, Teutoniaer, TFKer, Quinnyer, OTH'er, ja de er til og med observert på Frognervognen Bugaboo.

Jeg kan rett og slett ikke forklare hva det er som gjør dette så ultraharry. Jeg sliter med å formulere meg nogenlunde diplomatisk, så sånn er det fatt: Jeg gror fordommer av slike skilt, foreldrene havner i FrP- og grilldress-, junkfood-båsen med det samme. (Sorry! Det er ikke dem, det er meg!)

Det er sikkert like greit at vi strever med navnevalg. Hvis vi gikk ut og proklamerte dette høyt, kunne det jo hende vi fikk et slikt skilt i barselgave.

*La gå, dette kan selvsagt ha en sammenheng med at jeg ser mer på barnevogner nå enn jeg gjorde for et år siden...

16 kommentarer:

Frøken Skavlan sa...

Å, fint at det ikke bare er meg som synes de er forferdelige...
Klarer ikke helt forklare det jeg heller, holder det å si at jeg synes de er teite?

Paal Christian sa...

Åh såå enig! Vår yngstemann fikk et slikt i en eller annen gave... pussig at det ikke lot seg feste på vogna...

Cat sa...

Hehe, jeg snubla på fortauet i Bogstadveien en dag fordi jeg stirret på vogna til ei som trilla forbi og lurte på "hva for skilt er det de har der da!?".

Ikke pent.

Undre sa...

Disse skiltene med navn og fødselsdato på er bare ikke bra. De er faktisk verre enn babyluer med dyreører på. o_O

Anonym sa...

sånn har vi akkurat skaffa oss to av. vi tenker å ha et foran og et bak. jaja.

annema

Delirium~ sa...

Jeg liker dem heller ikke. De er jo overalt i Oslo. Så et senest i dag - nå også med norskt flagg på.

*tsk*

røverdatter sa...

Nå legger ikke jeg merke til alle barnevogner, og jeg bor på bygda, men: jeg har aldri sett et sånt skilt, jeg.
(Noterer at det ble en veldig rar setning, men...)

alliene sa...

Jeg regnet nesten med å få litt pepper, siden det er så vanlig, men her var det jo (nesten, AnneMa?) stormende unisonitet!

Annema - si at du tuller?! ;) Vel, hvis ikke, så står jeg for min smak likevel! :) Gleder meg uansett til å hilse på knøttet i sommer! Med eller uten skilt...

Røvis - er det virkelig sant?! At du ikke har sett dem? Jeg lover deg at du kommer til å se dem nå. For nå kommer du til å legge merke til dem.... ;)

Anonym sa...

nei, men så spiser jeg også junkfood og stemmer frp da...

annema

alliene sa...

*fnis*

Anonym sa...

gleder meg til å se dere i sumarnatta, og vise frem knøttisen. for en fryd! og tenk, vips, har dere ei lita tulle til! blir så stas!

klem annema, frp-tilhenger, grilldresseier og skiltmaker

ps: hvor er alle skilteierne? gått i skapet?

elisabeth sa...

JAAAAA det er BLODHARRY!!! Jeg fatter det bare ikke, men har dessverre ingen bedre evne til å artikulere antipatien min enn deg. Det er vel hele kræsjet - bilskilt på vogna liksom, hæ? Hva blir det neste - blinklys? Spoilere? Eksosrør? Nei fy a meg.

Har forøvrig (okei her lar jeg alle hemninger fare)) lagt merke til at en svært stor andel av sånne vognskilt innehar meget harry navn også. Eksempel unngår jeg i frykt for å såre noen...

røverdatter sa...

Alliene: Ja, det er helt sant. Men det kan jo hende at det tar litt tid før moten når oss bygdinger. *kremt* ;)

Paal Christian sa...

elisabeth: haha! Jeg syns det er på sin plass å legge hodet sitt på stabben! Kom med navn! :-D

Unni sa...

Jøss! Greit å holde seg oppdatert på ymse trender i gamlelandet, men jeg har ikke behov for at trenden kryper sørover... Meget pussig!

Une sa...

Ikke bare er de fæle, ser dem i grunn som reine "vær så snill å snapp barnet mitt"-invitasjoner. Det er jo som med de luene på 80-tallet. Slemme mennesker vet plutselig hva barnet ditt heter.