tirsdag, juni 24, 2008

Influential me

Jeg er fisefin. Ordentlig fisefin. Det finnes hverdagslige ting jeg synes er grunnleggende ekle som folk ellers ikke leer på øyebrynet av. La meg avsløre et par-tre eksempler.

I jobben min håndhilser jeg mye. Slappe, klamme håndtrykk fra gutter i tyveårene er verst. Jeg må virkelig konsentrere meg om ikke å lure på om de har vasket hendene etter siste dobesøk.

Jeg må sporenstreks vaske hendene etter å ha håndtert mynter. Og jeg kan brekke meg bare av tanken på små unger som putter mynter i ....gaaah.... munnen.

Jeg har noia for rekkverk, rulletrappgelendere, handlevogner og må virkelig ta meg sammen overfor barna mine noen ganger for ikke å fremstå som hysterisk.

Offentlige PC'er unngår jeg så langt det er mulig.

Alt dette handler ikke om at jeg er redd for bakterier og smitte; jeg synes bare det er så utrolig ekkelt å tenke på alle som har klasset på (ja, klasset på!) gjenstandene før meg. Og NRKs undersøkelse bekrefter at jeg ikke er helt off track.

Det kommer følgelig nok ikke som noen stor overraskelse at jeg er hysterisk med håndvasken etter toalettbesøk på offentlige toaletter. Jeg toucher aldri et dørhåndtak med hendene etter at hendene er vasket og tørket. Man utvikler fine teknikker med tørkepapir (når det finnes!), albue og eventuelt nedtrukket gensererme.

Sjokket var desto større i venninneflokken da jeg for noen måneder siden avslørte at jeg derimot aldri dekket toalettsetet med dopapir når jeg besøkte andre toaletter enn mitt eget! Jeg følte meg rent sjuskete der jeg satt, men jeg sto på mitt; dersom det er tørt og ser ok ut, så setter jeg meg. Det er baksiden av lårene vi snakker om!

Og jaggu! På forrige helgs jentefest kom det for en dag: Fire av mine venninner hadde sluttet med rutinen! Når fisefine Alliene kunne droppe papiret, så kunne det jammen være det samme!

4 kommentarer:

Delirium~ sa...

Hihi-
Du er ganske som meg. Jeg vasker hendene mine på ren rutine når jeg kommer hjem hvis jeg har tatt i ting andre har tatt i på t-banen eller lignende. Og så tar jeg aldri i dørhåndtakene på toalettene. MEN går uten å blunke på toalettet uten å legge papir på (for egentlig synes jeg det er mye eklere for man vet liksom ikke hva som kan skjule seg under selve den toalettringen...)

På privaten har jeg fobi for smuler - og ga sånn ca andre uken jeg kjente Kent ham en oppvisning i hvor utrolig eklet jeg blir av smuler på undersiden av osten da han hadde satt osten i brødsmulene da han skar seg osteskiver. Skikkelig ekkelt! (Det går gjetord om meg og smuler fra alle jeg har bodd i kollektiv med - i et kollektiv er det mye smuler på avveie)

røverdatter sa...

Jeg er i samme båt som dere (som om det kom som noen overraskelse). Veldig påpasselig med håndvask og å ikke ta på dørhåndtak o.l. på offentlige toaletter, men dropper papir på dosetet. Hvis dosetet ikke er tørt og ser ok ut, som du sier det, da går jeg på en annen do.

Vi kan lage en klubb... ;)

alliene sa...

Jeg visste det! At vi var flere! :)

Anonym sa...

*humre*