mandag, august 11, 2008

Gender spesific tasks

Innrømmelser. Jeg er ikke glad i ting med motor og dupeditter med masse tekniske spesifikasjoner. Jeg kjører gjerne bil, men er lite interessert i båtkjøring, drillen toucher jeg knapt og skal jeg klippe gresset, så må jeg ha manuell klipper. Det har både med interesse og antall tommeltotter å gjøre...

I ettermiddag kom min sønn (5 1/2) bort til meg og lurte på om jeg ikke skulle klippe plenen*! Jeg så forbauset på ham og svarte intuitivt (og litt lite rødstrømpeaktig):

- Jammen, pappa er ikke hjemme, jo!

Hvorpå han så på meg og svarte;

- Men mamma, du klarte jo å grille den andre dagen!

Noe sier meg at kjønnsrollemønsteret er litt i overkant tradisjonelt i det allienske hjem. Jeg får ha som forsett å overraske litt innimellom. Med grilling og sånn.

* Han elsker å løpe etter den store, stygge, skumle bensindrevne John Deere-gressklipperen som lager "baner" i det høye gresset.

2 kommentarer:

Delirium~ sa...

Haha!
Og her hjemme vasker jeg hus og klær mens Kent bærer og borer og hamrer og ordner med alt det tekniske borte ved tv'en.

Jeg har blitt lat. Jeg pleide i hine hårde dager å bygge min egen datamaskin, nå ser jeg hjelpeløst bort på Kent og sier pent "fikse?"...

Lilja sa...

Dette fikk meg til å tenke tilbake på noe en nabojente av meg sa for mange, mange år siden. Min mor var ute i hagen og arbeidet med et eller annet, og nabojenta var helt sjokkert da hun utbrøt: "Hos oss e det ikke sånn. Ho mamma ordna inne, han pappa ordna ute." :-)