lørdag, juli 29, 2006

The curly truth?

Jeg er muligens kronisk lojal eller i overkant trofast når jeg føler meg utro hvis jeg går til noen andre enn min faste frisør. Men oops I did it again rett før ferien.

Håret mitt er enten/eller ELLER verken/eller. Stryk det som ikke passer på en god/dårlig hårdag. Jeg er velsignet med fall. Eller krøller. Eller ikke. Jeg er nemlig totalt prisgitt mer eller mindre uforutsigbare utenforliggende omstendigheter som PMS, saltvannsgehalt, influensa, duskregn, rettetang, lufttørking, svindyre non-frizz/curl-boost-produkter; listen er eviglang.

Min faste frisør har krøller. Etter besøk hos henne, kommer jeg ut med stritt hår. Kontakten på rettejernet settes i før jeg får satt meg i stolen. Tidligere hadde jeg en frisør med stritt hår. Jeg ble fluffet opp omtrent som en puddel og med en klipp som var tilpasset dette og dermed så helt inkjevetta ut på alle andre dager enn første dagen etter frisørbesøket. Og hver gang jeg har hatt mannlig frisør, kommer jeg ut med krøllbasert frisyre. Denne gangen? Frisør med stritt hår; krøller/fall på meg...

Tro om det er så enkelt som at gresset alltid er grønnere og gutter liker krøller? Empirien for hypotesen er særdeles tynn, så innspill imøteses for mulig verifisering.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Aller først: Vi er i samme båt hva hår angår. Stikkordet er fall. Når man gjerne vil ha krøller er håret rett, og når man vil ha rett hår har man krøller. Det er rett og slett en evig kamp.

Jeg vet ikke om jeg har gjort de samme observasjoner som deg når det gjelder frisør, men det er nok fordi jeg lenge hadde håret klipt rett av, og kunne derfor bruke venninner og mødre. -Med den berømte fallen spiller det jo ikke så stor rolle om det blir litt skjevt her og der fordi håret er et rot uansett...

Frisøren som klipper meg nå har fall selv, og det var hun som overbeviste meg til å skaffe rettetang...Når det er sagt så pleier jeg å være nazikunde hos frisøren, så de har sjelden stort spillerom.

EarlGrey sa...

Sitter her og lurer på om jeg tør å uttale meg i denne saken, jeg fikk jo så håret passet etter mitt forrige "frisyreutspill" ;o)

"Curl-boost" hørtes forresten gøy ut.. Kanskje det burde prøves ut mens man enda har hår?

Skorpionkvinnen sa...

Hehe.... her er det også FALL i håret. Og akkurat nå, fuktig luft og saltvannsrester i håret=nesten i overkant mye krøll... Jeg har ikke rettetang. Frisøren min har selv fall/krøller, hun bruker alltid føner til å fjerne all fall i mitt hår...

Ragnhild sa...

Jeg har også det folk kaller fall i håret; som gir seg utslag i at panneluggen står rett ut på den ene siden, og at håret vipper akkurat motsatt av det jeg har tenkt. Det oppskrytte fallet i håret (alltid lovprist av mennesker med stritt hår) er grunnen til at både broren min og jeg går veldig jevnlig til frisøren og kvitter oss med så mye hår som nødvendig for å unngå upassende vipper og bølger.

AnneMa sa...

hahaha ja, det kan vel se faretruende ut som hypotesen din er rett...

selv kategoriserer jeg frisører på en annen måte: de som har forstått hva jeg mener, og som klarer å trekke det litt lengre enn hva jeg selv klarer/tør å uttrykke, og de som kun gjengir mitt gamle jeg et par cm kortere

hvem jeg ønsker avhenger av dagsformen, så kan sannlig ikke være lett å være frisør/tolkningsekspert :)

men som deg, blir trofast etter hvert

trenger du en ny i kristianby, så har jeg en å anbefale :)

Frk. Hansson sa...

Jeg er en av dem med stritt hår som lovpriser fall i håret og hadde jeg vært frisør hadde alle kommet ut med krøll!!! Teorien din støttes av meg. Hva herrefrisører liker har jeg ingen formeniger om da jeg aldri har gått til noen.

Rambukk sa...

Rambukks periodiske hårpleie består av rigging av klippemaskin, innstilling 4 cm, 20 min., done! Hva preferanser hos motsatt kjønn angår, må det innrømmes at kunstige krøller ikke står høyest i kurs. Glatt er ofte pent, men som hav-dude må man jo nesten sette pris på naturlige bølger også.

alliene sa...

Interessant å se at hypotesen ikke er så helt på viddene, hvertfall!

Nå må jeg bare ILE til, hr Rambukk, og si at jeg aldri - ALDRI - aldri i hele mitt liv har tydd til kunstige krøller i form av (o skrekk) permanent... Selv om jeg var skrekkelig fristet på slutten av åttitallet. Men frisøren nektet. Fordi jeg hadde naturlig fall... Heldigvis manglet jeg guts til å sette hjemmeperm!

Cathrine sa...

Hehe, frisørtimer ender alltid opp med påtvugne produkter, ikke helt den frisyren man hadde tenkt seg og blodpriser.. Ser ut til at flere enn meg kastet seg over rettetangen da den kom også! Vel, jeg kan vel like gjerne slå fast at den fungerer KUN på en viss frisyre når det gjelder mitt hår, siden jeg er velsignet med ganske mye over gjennomsnittet antall hårstrå...

Marina sa...

Jeg har tynt og stritt hår som fungerer utmerket som evaluering av frisørers ferdigheter. De som anbefaler kunstkrøller (for å få håret til å se tykkere ut) bør øyeblikkelig ansettes som søppeltømmere i en koloni for skallete menn! Jeg gav inn engang på åttitallet, så jeg vet av egen erfaring at permanenten bare får mer hår til å falle ut og det ser bare elendig ut.
Hypotesen din stemmer godt med min egen erfaring. Frisører som selv har glatt hår bruker mer tid på å jamre seg over hvor flatt og "livløst" håret mitt er, mens hun jeg går til nå, som har krøller selv, synes mangelen på krøll er helt fint.
Og jeg kan vel også nevne at den beste frisøren jeg noensinne har hatt var en mann som var ganske skallet.