torsdag, mars 08, 2007

Congrats



Det er kvinnedagen i dag. Du trodde kanskje vi ikke hadde så mye å kjempe for her i Vesten?

Vel. Gratulerer anyway. Disse bildene gjorde i alle fall meg rasende.

Jeg har feiret min kvinnelighet med en ekstra god middag og to av mine favorittmenn (pappa og sønn). Ta gjerne en titt på 0803-bloggen for mer om norske bloggeres feministiske agenda anno 2007.

10 kommentarer:

Rambukk sa...

Tragisk. Kjenner du konteksten?

alliene sa...

Dessverre ikke, men man kan jo håpe at de er manipulert, jeg kan ikke bedømme det. Uansett er det en sterk kommentar til en syk, syk (mote)verden.

Jeg fikk et knippe på mail i dag, og det var noen bilder som var mye sterkere enn disse... Det ser ut til å være fra et moteshow (skyt den designeren NÅ), og på noen av bildene står normalvektige sminkører/stylister ved siden av beinranglene.

Ja, dette er dypt tragisk. Disse jentene må være døden nær.

Sissel sa...

alliene
Jeg har såpass god kjennskap til bildemanipulasjon at jeg ser at de bildene er manipulert.
Takk og pris får man vel si.

EarlGrey sa...

Det er å håpe at selv ikke en halv- eller helskrudd moteverden ville ha tillatt noen i denne tilstanden å entre catwalken. Men det er jo ikke lenge siden bransjen frontet såkalt "heroin-look" som det "nye og hotte", så hvem vet?

Egentlig burde det jo være overflødig å manipulere slike bilder, for mange av modellene er allerede skremmende tynne - på kanten til det sykelige.

Kanskje er dette en kommentar til hvordan det kan bli i en ikke alt for fjern fremtid? Dessuten lurer jeg veldig på hva som driver en moteverden der idealet øyensynlig er en høyde på over 1,80 m og vekt godt under 50 kg.. Og at noen faktisk "kjøper" slike forkvaklede ideer om hvordan mennesker skal være. Tragisk er ordet, manipulert eller ei.

røverdatter sa...

Jeg bærer mine ekstra kilo med glede fremfor å se sånn ut. Jeg håper Sissel har rett.

alliene sa...

Sissel - takk for opplysningen - det er godt hvis bildene er manipulert.

Jeg lar likevel bildene stå, for jeg mener at det er en ganske treffende kommentar til SizeZero-fenomenet. Selv om disse må være minus3.

Earlgrey: Det var akkurat slik jeg tenkte da jeg postet bildene (jeg var i tvil, nettopp fordi jeg tenkte det UMULIG kunne være tilfelle) - en kommentar for en av mine kjepphester, helt passende på en 8. mars.

Røverdatter - jeg også.

Kristin sa...

Jeg håper veldig på at Sissel har rett. Jeg ble trist av å se disse bildene.

Sexy Sadie sa...

Dere ser de er manipulerte ja?

Melusine sa...

Manipulert eller ikke, skjønnhetstyranniet strammer stadig taket!
Da passer det med noe mer artig; du har "sisten"! Titt innom hos meg når du har anledning ;)

alliene sa...

Manipulert eller ei, Sexy S - dette er min kjepphest, så jeg velger å la dem stå. Ser forresten at de ser litt underlige ut i posten fordi de er forminsket, men klikk på bildene for større versjon.

Kristin - bildene gjør meg ikke mindre trist eller forbannet dersom de er manipulert, for jeg mener de sier endel uansett.

Melusine - jeg skal se litt på den der... :)