torsdag, juli 19, 2007

Cherry lady

Så kom det sannelig en sommerdag.

Hva passer bedre enn å benytte anledningen til flere kulinariske krumspring? Denne gangen må jeg ha litt mer tålmodighet enn sist, men til gjengjeld vet jeg at resultatet blir bra. Planen er hjemmesnekra kirsebærlikør til jul!Sure kirsebær... Mmm, jeg spiser dem gjerne rett fra treet. Mer enn gjerne på iskrem. Og også altså som likør.Et stort Norgesglass fyller man på ti minutter når trærne bærer slik som i år. I fjor var kirsebærhøsten sørgelig, men i år er det veldig bra.Pent, ikke sant?Så fyller man glasset med sukker. Så mye man får plass til.Deretter fylles glassene med brennevin. 60% helst. Alkoholinnholdet reduseres naturlig pga sukkeret, så sluttproduktet holder ikke en så høy prosent.

Deretter vender man glassene med jevne mellomrom helt til sukkeret er oppløst. Det tar et par dager. Så skal glassene stå i seks måneder.

Til jul kan jeg nyte en naturlig og helt annerledes kirsebærlikør som smaker fortreffelig. Og som om ikke det er nok: De marinerte bærene smaker fantastisk med vaniljeis...

5 kommentarer:

tonita sa...

Dette blir godt vet du!
Vokste opp med slik kirsebærlikør - legesprit ble brukt vettugt.
Vi fikk smake, nok til å fornemme smak og aroma, - og ane at dette var sterke saker.

alliene sa...

Ungene her er også nysgjerrige, men foreløpig må de nøye seg med å se på...

Skorpionkvinnen sa...

Akkurat sånn likør laget jeg i mange år, da bodde jeg et sted med mye kirsebærtrær i hagen.
Det er godt... men egentlig har aldri smak av kirsebær vært min favoritt, så det var vel mest gjestene mine som fikk glede av likøren.

Morgianna sa...

For et bra tips! Dette vil jeg prøve. likte bildet med alt sukkeret

alliene sa...

Skorpionkvinnen - det er jo en ganske karakteristisk kirsebærsmak som man bør like for virkelig å sette pris på denne likøren. Den kan på ingen måte konsumeres i mengder, men for sånne som meg som ikke hiver meg på whiskey eller cognac, er dette et fint, damete alternativ... :)

Morgianna - så bra at du ble inspirert! :) Her er det raffinert sukker i store mengder - æddabædda Fedon...