søndag, juni 17, 2007

Ever so domestic. Sometimes.

Svarthylltrærne i nærområdet har fått stå i fred for meg frem til nå, men i dag høstet både små og store i familien hylleblomstklaser til sommerens kulinariske eksperiment. Tidligere i sommer var jeg i Danmark og kjøpte inn hylleblomstdrikk fra Den Gamle Fabrik, men så fikk jeg oppskrift på en hjemmelaget variant. Jeg er ingen urtedame med grønne fingre og hang til mystiske miksturer, men dette var såre enkelt: Vann, sukker, sitron, sitronsyre og hylleblomstklaser samt en akkurat passe porsjon tålmodighet.

Om fem dager kan jeg smake på min egen hylleblomstdrikk. Lukten fra brygget er særdeles innbydende allerede i dag! Og så hørte jeg at det går an å blande godsakene med hvitvin! Dette jo bli en hit på varme, late sommerdager...

5 kommentarer:

Annikken sa...

Oj, jeg er spent på fortsettelsen!

othilie sa...

Mmmmmm, det er min favoruttdrikk når jeg er på min favorittkafé (den eneste kafén jeg går til med jevne mellomrom så da blir det vel en favoritt?) og jeg blir like lei meg hver gang de ikke har det og nekter å kjøpe brus og sier trist;...bare litt vann, takk..." Jeg vil også lage sånn...

alliene sa...

Bare to dager til testing, Annikken - jeg skal nok komme med rapport... :)

Othilie - samme her! Jeg smakte det for første gang i fjor sommer på en av kafeene i byen. De serverer den både varm og kald, og det er kjempegodt. Er veldig spent på om det er like god smak på denne her.

Line sa...

-blogghopper litt- Et lite tips: hylleblomstmojito er fantastisk godt...!! Og skulle du gå tom for saft, så selger de det i Danmark!

othilie sa...

..hvor ble det av rapporten?