tirsdag, januar 01, 2008

Killing darlings

Gulvene er skitne igjen, veden er brent, fuggelbæinn har vi ikke hatt og treet drysser.

Jeg har avsluttet julesesongen innendørs ved å fjerne alle spor - nesten. Juletreet ryker snarest. Tidenes lengste juleferie ble avbrutt av et par emergencies på jobb, men ikke mer enn at jeg fant julefreden. Selv om jeg også var i begravelse.

Og nå snakker alle om nyttårsforsetter.

Jeg fikk pulsklokke til jul, så da er det bare å plotte inn formstigning som et mål for 2008. Det skal ikke mye til, så jeg satser på at det bør gå bra i løpet av første halvår. Kanskje.

Ellers har jeg med tungt hjerte og masse motstand kapitulert når det gjelder en gammel kjepphest og fritidsyssel; nemlig produksjon av familiens fotoalbumer. For en som meg var det veldig hardt å innse at jeg ikke taklet overgangen til det digitale formatet i det hele tatt. Men ved hjelp av Picasa og prinsippet if you can't beat them, join them, har jeg nå opprettet diverse album likevel. Digitale album. (Det er ikke det samme, jeg vet, men det er et godt alternativ til ren mappestruktur.)

Skål for forandring og 2008!


6 kommentarer:

Anonym sa...

Digitale album er gøy å lage! :-) Jeg plukket ut de bildene jeg mente var mest minneverdige og fikk laget en fotobok (se f.eks. eurofoto.no) som jeg sendte til min mor. Skal love deg det ble stor suksess! Kanskje et tips hvis du vil ha noe med permer å bla i.

elisabeth sa...

Godt nyttår!
Jeg skulle fortsette babyalbumet i jula. Limte inn 8 bilder. Resten ligger (riktignok pent og pyntelig sortert etter kronologi og tema) i en bunke ved sofaen. Senest i går innså jeg omsider at jeg nå tar flere bilder daglig enn jeg noen sinne kommer til å kunne lime inn. KOmmer mao alltid til å være bakpå. Alternativet er å slutte å ta bilder - men hvordan skal man gjøre det, når babyene er så forbanna søte hele tiden? ;o) Dessverre har kameraet mitt en tendens til å overeksponere, så bildene blir ikke særlig bra en gang. :-(
Anyway, et godt 2008 ønskes deg, Alliene! Gleder meg til å følge ord og ingenting de neste 12 mnd! :)

røverdatter sa...

Ønsker deg det beste for 2008. :)

Anonym sa...

Godt nytt år, Alliene! :o)

Anett sa...

Ajaj, der rørte du ved min dårlige samvittighet, Alliene:) Digitale album. Jeg burde i første omgang klare rote meg til å rydde i alle mappene, deretter lage album. Og ikke minst; få tatt papirkopier av de jeg ønsker å ramme inn.
Jeg må medgi at jeg er en av de som savner papirkopier, å bla i album... det er liksom ikke det samme med pc. Nuvel.

Når det er sagt; Flinka!
Og et riktig godt nytt år, Alliene:)

Ellen sa...

Godt nytt år til deg også, Alliene! Jeg holder på å kvinne meg opp til å lime inn 600 bilder fra sommeren 2006 til sommeren 2007. Følte jeg var i gang i høst da jeg fikk fremkalt dem hos fotografen i høst, men så kom julegaveforberedelsene - og fotoalbuminnliminga ble utsatt ... Nå er jeg 1 og 1/2 år på etterskudd.