torsdag, august 09, 2007

Lions, zoo and wardrobe issues

Som sørlendinger flest, holder jeg meg unna Sørlandets mest kjente attraksjon (nå med løver) i juni, juli og august. Vi har hatt årskort noen år, og hadde egentlig tenkt på det i år også, men vi somlet sånn at vi ikke fikk gjort det tidlig i vinter. Det største argumentet for det, er å slippe å måtte dra dit på dagstur. Man kan ta en halv dag av gangen. Noe som er langt å foretrekke. Men etter påtrykk fra husets yngste, lovet vi en tur i løpet av sommeren.

Så lørdag måtte vi til pers. Det ble en dyr og våt fornøyelse. Vi betalte 11oo,- for å komme inn. Så snoper og spiser man litt. Og så begynner det å regne. Da oppdager man dagens lille fadese. Å kjøre fra regntøy på en værmessig utrygg lørdag på sommerens (og kanskje årets) eneste dag i parken er definitivt ikke særlig smart. Så da smalt det ut tre lapper til provisoriske regnkapper.

Så gikk vi der. Fire spøkelseskladder. En rosa, en lyseblå og to svarte. Ingen kan påstå at vi ikke støtter opp om de lokale foretakene!2 kommentarer:

Balanse sa...

Hørtes ikke som den mest givende utflukten når du sier det på den måten...

Av nysgjerrighet: hvilke andre lokale tilbud har Kristiansand?

alliene sa...

Balanse: Nei, jeg har ikke akkurat vinklet det slik at det som var moro kom frem. Men det var faktisk 95% vellykket dag i parken! Ikke for mye folk og kø, og morsomme opplevelser. Man skal på ingen måte kimse av Dyreparken - de har fått til noe veldig, veldig bra.

Tenker du turistattraksjoner? Hva er av interesse? Lite utvalg følger: Strandpromenaden med Bystranda i den ene enden og Fiskebrygge-anlegget i det andre er bra. Trehusbebyggelsen i Posebyen i Kvadraturen. En tur i Baneheia. Kanonmuseet på Møvig er en stor attraksjon for utenlandske turister. En tur med gamle Setesdalsbanens damplokomotiv tur/retur Grovane er moro for store og små. Skjærgården er en opplevelse, og turistbåten Maarten går mellom Søgne og Lillesand hver dag. Ny-Hellesund og Olavssundet med båt. Badeliv i Berthes. Punkt-festivalen nå i slutten av august. Og mye mer, seff. :)