tirsdag, august 07, 2007

My bad

Akk ja. Så var den her. Boka jeg ikke har ventet på. Den lå og triumferte i postkassa mi. Bare fordi jeg i min værsløvhet ikke har brukt anledningen til å avbestille sommerens bokklubb-bøker på forhånd og fordi jeg har alle nyhetsbrevene tikkende inn på jobbmailen.

I sommer har jeg allerede brukt 100,- på retur av bøker. Kari Fossum ble ikke pakket opp en gang. Det samme gjaldt Elizabeth George. Astrid Lindgren-pakken fra Bokklubbens Barn hadde jeg ikke hjerte til å returnere. Bok om Barna i Bakkebygrenda, Pippi og Ronja på DVD, det er jo bra rollemodeller. Dette er altså den fjerde bokklubbglippen i sommer og jeg begynner å bli mektig irritert på meg selv. Jeg er vanligvis notorisk på avbestillinger, Bokklubben har ikke tjent mye ekstra på meg. Ikke før nå.

Jeg har lest Berlinerpoplene. Jeg likte den til og med! Men jeg har ikke lest Eremittkrepsene. Og egentlig tenkte jeg at jeg ikke skulle gjøre det heller. Det handlet om at jeg ble så lei av maset og kjaset rundt forfatteren der et øyeblikk. Og da "bomben" om at hun faktisk og likevel satt med tredje boka fiks ferdig og et magesår på kjøpet smalt, tenkte jeg at jeg i hvert fall ikke skulle hive meg på bølgen.

Men nå er spørsmålet: Betale for boka og kjøpe Eremittkrepsene - nå på tilbud? Eller sende tilbake den for resten av Norge etterlengtede herligheten...

Jeg bestemmer meg en annen dag. Sånn omtrent like etter at angrefristen er utløpt, tenker jeg.

9 kommentarer:

Melusine sa...

Hehe, du har vel allerede "bestemt" deg, da - med den siste setningen...
Ellers kan du jo låne begge på biblioteket ;)

Megameow sa...

Jeg leste også "Berlinerpoplene", men riktignok ikke før lenge etter at den hadde kommet i pocket-utgave. Den var OK, men jeg skjønner ikke alt dette oppstyret og halloien rundt disse bøkene. Derfor gidder jeg ikke å lese de to neste. Jeg sier meg ferdig med Anne B. Ragde.

alliene sa...

Melusine - nja, jeg har nok ikke det skjønner du. Jeg kommer til å sende den tilbake. Biblioteket er en god løsning, men jeg er jo en boksamler da... :)

Megameow - jeg tror det er mange som har hatt det sånn...

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg er så heldig at jeg fullstendig har gått glippet av støyen rundt forfatteren. Bøkene var fine de. Leste de ut her for et par uker siden. Ante ikke at det finnes en nummer 3, men ble så glad for det at jeg øyeblikkelig satte meg på venteliste på biblioteket. De er lettleste og ganske spennende, og triste og morsomme. Ikke noe galt ved dem.

Melusine sa...

Hm, ja det er ikke særlig moro å levere bøker fra seg når lånetiden utløper på biblioteket - det er noe eget med det å ha dem til odel og eie.

alliene sa...

S-engelen: Ja, det er akkurat det, skjønner du. Det er for så vidt ikke noe galt med de bøkene - likevel har jeg en motstand i meg. (Og psst - så kjøper jeg dem heller når de kommer på salg - så får jeg begge for prisen av en... :)

Melusine - jepp - det er meg. Bot på biblioteket hver eneste gang...

elisabeth sa...

Lån den på biblioteket... :) JEg skal nemlig ta med meg både eremittene og den siste, hvis ikke den er utlånt allerede da. Er egentlig blitt fryktelig glad i biblioteket etter at babyfoner og brystpumper og andre forskrekkelig dyre babynødvendigheter har stjålet hele bokbudsjettet mitt for både dette og de kommende år.

Flopsy sa...

Jeg får også alltid bot på biblioteket. Og selv om det er helt og holdent min egen feil, så blir jeg likevel litt sur...

Ragde har jeg holdt meg unna, litt på grunn av hypen og mye på grunn av inntrykket jeg har av dama gjennom mediene. Muligens dumt, men samtidig finnes det jo så mye annet å lese.

alliene sa...

Elisabeth - ja, det er dyrt med utstyr! Nå nærmer det seg jo med stormskritt - lykke til i innspurten. Og Ragde er jo god gravid-/sommer-litteratur, det skal jeg medgi.

Flopsy - nettopp. Det er jo så mye annet bra!