fredag, september 12, 2008

Local this time

Elisabeth ser meg og skjønner viktigheten av tidtrøyte i ventetida. Jeg er tagget!

Tema er favoritter i byen din – i dette tilfellet snakker vi om Sørlandets hovedstad (joda, Goodwill. Vi gjør det!)

Spise ute: I sommer har jeg frekventert den nye restauranten Makrellen i Gravane/Fiskebrygga et par ganger og spist sprøstekt … makrell med tatziki, rugbrødkrutonger, salat, rømme og nypoteter. Ellers er Smørøyet fremdeles ganske ok.

Ta med hjem-mat: Oi. Det er sjelden. Tidligere hentet vi ofte mat på Lotus i Kristian IV’s gate, men det var fordi vi bodde et steinkast unna. Så ble jeg gravid og mistet all sans for stekt ris og vårruller. Dersom vi kjøper mat ute nå, blir det fra typisk herfra. En gang hvert jubelår. Skulle gjerne hatt et sushi-sted her i byen.

Treffe venner og være lat: Ravnedalen om sommeren. Definitivt. Mange fluer i en smekk; god mat, flott natur, historiske omgivelser og plenty av plass for unger å leke. Ellers er Frk. Larsen, Laura's Coffee Bar på Nedre Torv og Camillo Bastrup ved Slottsquartalet fine for en venninneprat i lunsjen. Camillo Bastrup mangler bare én eneste fasilitet for å være perfekt for lange permisjonslunsjer. Det er imidlertid en ganske viktig sak for en høygravid; toalett...

Drikke te: Sjelden jeg kjøper te ute, faktisk. Men Kjøkkenskapet har en rimelig ok chai latte.

For lesehesten: Jeg er ikke helt uhildet i min vurdering her, men jeg mener bestemt at Berge Libris midt i Markens har den absolutt beste servicen. Det de ikke har, kan de skaffe. Ellers drømmer jeg fremdeles litt om det ultimate lesestedet for oss som elsker bøker.

Være utendørs: Nærområdet her vi bor byr på strand, skog, skjærgård og naturstier. Vi er mye ute.

Beste utsikten: Har jeg et steinkast - jentekast, faktisk - fra huset, på noen glattskurte svaberg. Der ser jeg lukt til havs.

Beste bakst: Søtbaksten på Drømmeplassen er fantastisk. Brødet litt kjedelig. Godt brød har de imidlertid på gode gamle Dampen. Dampen leverer også til den tidligere nevnte plassen øverst i Markens nemlig Camillo Bastrup.

Dyppe tærne og resten av legemet: Det gjør jeg gjerne, og gjerne her hjemme og i nærområdet. Liker aller best å frese ut i havgapet på glohete dager og bade i ramsalt hav som nærmer seg 20 grader. Flere slike turer i år, faktisk!

Skeie ut med lunsjen: Drømmeplassen som tidligere nevnt. Men oftest blir det grove sandwicher på også tidligere nevnte Kjøkkenskapet.

Trimme plastikk-kortet: Dyreparken… Akkurat nå svir jeg mest penger på garn, ull og tøybleier på Bånsull.

Favorittkino: Kun én kino her, men favoritten er i hvert fall ikke luksussalen.

Beste smågodtsted: Sjelden jeg kjøper til meg selv. Mine håpefulle kjøper veldig gjerne lørdagsgodteriet på kiosken på hjørnet av Markensgate og Henrik Wergelandsgate.

Beste is: Sjelden kost ute. Men det hender det blir en is på Mama Mia i Gravane.

Røverdatter - føler du deg kallet?

3 kommentarer:

røverdatter sa...

Jeg hadde tenkt til å legge inn en kommentar om at nå begynner det vel snart å nærme seg ankomst...?

Jeg føler meg ikke spesielt tagget. Delirium har også prøvd, men jeg tror rett og slett ikke det finnes så mange svar når det gjelder min lille hjemby.

alliene sa...

Ja det bør nærme seg nå. Termin om to dager. Puh.

Hm - ikke så mange te-steder der du bor, altså? Merkelig... ;)

røverdatter sa...

He he! Dårlig med te-steder, ja!
Spennende med den forestående begivenheten! Jeg regner med at du kommer til å live-blogge... ;)

Ellers må jeg si at jeg slettes ikke er i mot å bli tagget. :D