lørdag, februar 24, 2007

... --- ...

Jovisst er det synd på oss stakkars sørlendinger som drukner i snø, ikke kan kjøre verken Bussen eller Arendalsbanen og blir anbefalt å holde oss inne i dag. Jovisst hater jeg dette været, og jeg blir provosert og oppgitt over vogntogførere og arbeidsgiverne deres som slipper løs livsfarlige, kjettingløse doninger på snødekte sørlandsveier.

Men når samferdselsminister Liv Signe Navarsete figurerer med Vegvesenet-hjelm på førstesiden i lokalavisa og kommer med en politisk beklagelse, og man på kommentarplass i samme avis (i går) snakker om en "Hvit tsunami", synes jeg dette blåses helt ut av proporsjoner.

På den annen side - når den største pengemaskinen i landsdelen på en lørdag bestemmer seg for å tømme lokalene og stenge - da rår i alle fall værgudene over markedskreftene for en stakket gangs skyld!

(Tilsynelatende i alle fall. Det kan jo hende de bare hadde tyve "gjester" i dag...)

7 kommentarer:

Rambukk sa...

Litt ironisk at årsaken til stengningen er problemer med å holde rømningsveiene åpne. Hvem i huleste er det som vil rømme ut på Sørlandet for tiden da?

pcb sa...

huff... tok alt for lang tid før jeg skjønte overskriften :-) S.O.S!

røverdatter sa...

"Hvit tsunami", ja...Ha ha! Sånt må jeg bare le av.

alliene sa...

Rambukk - godt poeng...

pcb - du er da unnskyldt, er ikke du i ammetåka? :)

Røverdatter - jeg også...

milje78 sa...

Det som overrasker meg (en finnmarking) mest hver gang det kommer snø sør for Trondheim er den komplette mangelen på plan og utstyr for slike ting. Hallo? Det er Norge. Det snør her... Men ja, det er mye vær der nede nå, det synes tilogmed jeg.

Anett sa...

Jeg er enig med over her. Vi bor i Norge?!? Selv i sør-norge må man da være forberedt på snø? Jeg gir meg over ende.

alliene sa...

Milje78 og Anett - ja, det burde jo ikke komme som noen overraskelse. Men likevel - budsjettene og beredskapen for brøyting her sør er nok langt lavere enn nordaførr. Og når vi da får metervis av snø på et døgn, går det galt. Tydeligvis. Vi kan jo håpe at man lærer.