mandag, februar 12, 2007

Cold feet

I anledning årets vinterevent, har jeg etter mye om og men gått til innkjøp av nye vintersko. Mine gamle Crispi virker ikke i "kulliser", og nye sko har lenge vært påkrevd. Men nå har jeg fått ... kalde føtter. Allerede før skoene er prøvd i snøen. Ryktet forteller nemlig at jeg har gått glipp av noen velfungerende og svært rimelige knock-offs av verdens varmeste sko da jeg var en lyntur på Obs! for å kjøpe skipakke til de håpefulle før helgen. Jeg har to ettermiddager på å komme meg ut dit igjen, og det slurer.

Obs!, Sparkjøp, PriceClub - jeg grøsser rett og slett. Mitt fordomsfulle alter ego tenker white trash trailer park. Men det er da noe unaturlig med melk og motorsykkel, toalettseter og hobbyplater, garn og lycrakjolerunder samme tak og gjennom samme kasse? Jeg griner i alle fall fisefint på nesen og kjenner protesten i kroppen som tålmodighetsberøvelse og en helt fysisk og plagsom kløe. På den annen side lokker alltids et godt kjøp.

Tips i saken mottas med takk, for ærlig talt; finnes det virkelig noe skotøy som kan holde kulda ute når en frysepinne - vi snakker ekstremkasus - skal stå og se på slalom for menn en hel dag?

19 kommentarer:

othilie sa...

Jeg har heller ikke vintersko, i det hele tatt, ikke sånne som holder meg varm. De jeg har er gamle, og de har vært gjennomvåte noen ganger og jeg syns det kjennes ut som det er huller i de. For tiden går jeg i et par overgangssko fra Camper.Og jeg er livredd for at fukten skal ødelegge dem, for de er så fiiine.

Sorel husker jeg fra USA på tidlig 90-tall.Jeg lånte et par på den ene skjøyteturen jeg var på. Ekte Sorels.Jeg husker jeg syns de var råstygge...

Jeg skulle gjerne slått to-tre-fire fluer i en smekk, varme, pene, god passform, jeg har ande-føtter, sånne som ikke smalner mot tåa men blir bredere og sist men ikke minst: billige...

Si fra hva du finner ut. Sorels blir nesten for kult. Skulle skaffet de for femten år siden, så kunne en i allefall sagt at jeg var ute ganske så tidlig med denne moten....

Rambukk sa...

Kamik holder deg varm på tærne. Garantert. Men, Alliene, det aller beste er alpinstøvler, kombinert med full fart...(de finnes med dunfor)

delirium sa...

Jeg tenker at *ha ha* sånne Vikingsko er det nok egentlig jeg ser etter! Da skal jeg kjøpe sånne til neste vinter.

Verdens varmeste sko derimot har jeg sett på flere ganger, men grunnen til at jeg ikke har kjøpt dem er at de er veldig, veldig tunge. Det kan jo være greit å ta med i betraktningen.

alliene sa...

Othilie - I'll keep you posted. Men jeg er stygt redd for at "pent" og "varmt" er uforenelig i mitt tilfelle...

Kamik er et godt tips, Rambukk. I motsetning til det andre rådet ditt... *hrmpf"

;)

Delirium - jeg vet at de er tunge. Og dyre. Men det var disse knock-offs'ene, da... De er visstnok lettere og fremdeles varme. Det høres, når jeg tenker meg om, for godt til å være sant... *sukk*

elisabeth sa...

Jeg har heller ikke vintersko (trenger jo ikke det i Rogaland...). Bruker ullsokker og ullsåler i støvlettene eller conversene... Men når det virkelig er kaldt, eller jeg skal på fjell (eller rent hypotetisk se på slalåm) bruker jeg fjellskoene mine. De er fantastiske. Ser jo ikke ut, men det får våge seg.

Men altså. Jeg kjenner også på fisefinfølelsen ved å handle på Obs o.l. Samtidig må jeg jo innse at jeg ikke akkurat er millionær heller. Derfor har jeg bestemt at det er harry å late som om man er rikere enn man er. Nemlig.

Når det er sagt... hva med din sko? De er billige... Roots er forresten er kanonbra skomerke.

Skorpionkvinnen sa...

Jepp, kjenner følelsen av ubehag ved tanken på butikker som Obs, og Europris f.eks.
Men jeg synes Elisabeth over her har et godt argument med at det er Harry å late som man er rikere enn man er...
Så jeg innrømmer glatt at jeg har vært på Obs opptil flere ganger!
Men Europris - dit går jeg IKKE!!
;-)

PS Lykke til med jakten på varme og rimelige vinterstøvler!

røverdatter sa...

Du kan jo evt. kjøpe vintersko et nummer for store, og så skjærer du til et sitteunderlag til såle...? (Jeg mener jeg har hørt at det er et lurt triks...) Evt. Kan du ta med et sitteunderlag eller to som du kan stå på?
Selv er jeg evig fan av ull-innerst-prinsippet, men når man skal stå ute i snøen en hel dag, så skal det noe til for å holde totilla (les: tærne) varme.

Uansett; lykke til!

alliene sa...

Elisabeth, jeg kan heller ikke være fisefin på mitt budsjett. Derfor ble det altså Skilom-pakker til 599,- på Obs! til barna - i stedet for det hotteste hippe på G-sport i blått og rosa til to tusen... Men jeg klør likevel! :) Jeg har blitt anbefalt Roots, men jeg stoler ikke på at jeg holder varmen i de modellene jeg har funnet. Det er viktig for meg at det er loddent/ull-for i. Bare for psyko-effekten, sikkert. Fjellskoene mine (Crispi) må være defekte, for jeg fryser mer i dem enn i mine røde cherox...

Skorpionkvinnen - likefør jul gikk venninnen min og jeg beserk på Europris... Vi kjøpte ullgarn og plastbøtter! Så jeg er ikke så snobbete som jeg vil ha det til, ser du!

Røverdatter - smart tenkt, og faktisk kjøpte jeg Vikingskoene litt store + kjøpte varmesåle. Og vær trygg; sitteunderlag er allerede pakket!

Og jeg er rustet til tenner og tær med ull i alle varianter. Så jeg overlever nok!

Skorpionkvinnen sa...

Ooops, da er jeg den som snobber mest... Men jeg innrømmer å ha vært på Europris en gang, kjøpte gardintrapp og verktøy. Men jeg vil helst ikke dit, jeg er en fordomsfull snobb på enkelte områder, ja ;-)
God tur!!

Anonym sa...

sånne hundekjørersko er varme :) heter sorel

Goodwill sa...

Mener det fins innleggssåler med varmekabler, batteridrevne. Henning Solberg brukte det under Rally Sweden...

Anett sa...

Alliene - jeg har fulgt litt ivrig med før jeg kommenterte, hehe, fordi jeg synes Sorel er litt for motegreieting til litt for dyrt og litt for tunge/klumpete (bra norsk her). Men altså, - som deg har jeg også to områder jeg alltid fryser på; føttene - kremt, og rumpa (den er litt verre, det blir ullmamelukker på meg snart). Anyway, - fjellstøvlene mine er ikke varme nok i lengden heller. Men, du, gå i en sportsbutikk/villmarksbutikk og kjøp slike du kan legge inn når du fryser, sånne pads-ting som gir varmepute-effekt på no time! Ganske lurt når man skal stå stille lenge. Dessuten - bare lurte, om knock offs'ene var litt lettere, var det da ordentlig Sorels? Er det sikkert de er like varme evt?

elisabeth sa...

Jeg var seriøst - SERIØST - i ferd med å kjøpe ullmamelukker på Lindex forleden, etter at jeg ble advart om at det var 16 minus i Stockholm, hvor jeg skulle tilbringe helga. Det eneste som stoppet meg var en økonomisk overveiing ("æh, gidder ikke bruke penger allikevel"). Forfengelighet streifet ikke hjernebarken en gang. For meg er varme absolutt pri 1.

Ellers har jeg sett at SNOWJOGGERNE (!!!!!!!!!!) er på mote igjen. De hadde jeg sist da jeg var 6 år. De var skeivtrødde på ca ett kvarter.

Hvis all else fails, kan du jo ta med ungene på ol-floka... så hopper vi opp og ned... det er vel strengt tatt det eneste som funker for oss frysepinner. Løkke te...

alliene sa...

Anonym - sorels = "verdens varmeste sko", men litt for dyre for mitt budsjett all den tid jeg allerede hadde kjøpt meg vintersko... Tenkte på diss knock-offsene som et suplement...

Goodwill - seriøst? Det skal jeg sjekke ut.

Anett - jeg var på OBS i går (faktisk), men det ble bomtur... De hadde ikke min størrelse. Dessuten så de ganske jalla ut, men virket gode og varme, så for 299,- hadde jeg kanskje tatt sjansen.

Elisabeth - jeg vet - å prioritere varme/comfort/passform fremfor mote og estetikk er viktig for frysepinner. Og kanskje også et tegn på at man blir voksen...

Dessverre ingen barn med i dette laget, men floka funker vel for voksne med glüwein innabors også? :)

****

Hej då! Og Heia Norge!

Anett sa...

Jeg ser den:) Jeg har lignende skoproblematikk før neste helgs fjelltur...
Ha en superduper tur, Alliene:)

Muppy sa...

Hva med å kjøpe Kamiksko i fra USA? Der får du de på tilbud til under 200 kroner. Selv elsker jeg mine Sorelsko, også kjøpt i USA. Det er greit med slektninger "over there".

Tine sa...

Mitt beste forslag er de fantastiske gummistøvlene til Ilse Jørgensen, som er foret med saueull og har en ullsåle i bunn. Mine er såpass store at jeg har på meg ullsokk i og, da holder jeg meg tørr OG varm, pluss jeg syns de er fantastisk kule (mine er RØDE!)

ellers leser du en fantastisk bok for tiden :)

alliene sa...

Myppy - det er et godt tips, men heldigvis fungerte Vikingskoene over all forventning.

Og Tine, jeg vet jeg trenger hardere skyts enn Ilse Jacobsen mot kulda - dessverre, for de er rålekre!

Muppy sa...

Så lenge det virker, så finnes det ikke bedre. Eller noe. Tror jeg.