torsdag, april 12, 2007

What's in a name?

Noen utesteder er mer utsatt for navneskifte enn andre. Stedet der jeg vanket på russekro i sin tid er et eksempel. Club18 het det da. Siden har det stått både Beverly Hills og Quarten på skiltet over døren. Jeg sluttet å følge med etter dess. Det var rånete den gang, og sist jeg tok pulsen på byens uteliv (indirekte, via omtale) hadde ikke klientellet endret seg stort. Siste kreative løsning er altså dette:
Der har du et navn som sier velkommen inn, gitt! Kanskje blir det mer fart i sakene nå? I think not.

Og a propos navn: Hver dag kjører jeg forbi en frisørsalong med et navn som undrer og faktisk irriterer meg litt. Akkurat når det gjelder frisører har jeg forståelse for at selve gesjeften inviterer til ordspill og språklig oppfinnsomhet. Navn som Cött, Luggen, To Sakser, Hårtrollet er jo plausible og ikke helt uvanlige. Men hvis noen kan fortelle meg logikken bak navnet til HÅRTÅPPEN, ville jeg bli veldig takknemlig. Ikke at jeg ikke skjønner ordspillet; hår; på toppen; frisøren ligger i 2. etasje; på en topp, men hva gjør den siste å'en der!?

What's in a name? I disse to tilfellene skjemmer de såpass at jeg ikke ville oppsøkt dem. Ikke sånn helt uten videre.


5 kommentarer:

Rambukk sa...

Eller hva med dette skiltet:

"Da Vinci frisør
Her klippes.
Her krølles.
Her stusses.
Ta skrittet i dag!"

(Fra virkeligheten)

Anett sa...

Ja.. Jeg ser den. Faktisk har jeg for litt siden engasjert venner for å finne navn på en ny frisørsalong, og jeg lover at det var mange BRA forslag som kom! Hårtåppen var definitivt ikke en av de. Med å. Herremin.

Skorpionkvinnen sa...

En frisør med dysleksi, sannsynligvis?

Det verset til Rambukk var fantastisk, ha ha!!

alliene sa...

Rambukk - virkelig! God humor eller intimfrisør?

Anett - skal du starte frisørsalong? Eller?

Skorpionkvinnen - jeg tror ikke de har brukt reklamebyrå, for å si det sånn! Det lukter i hvert fall litt kjøkkenbenk av det navnet. Spør du meg.

Anett sa...

Neida:-) Hadde JEG gjort det, ville det antagelig vært en del slike hårtåpper, med å, ute og gikk... Jeg tror jeg skal holde meg til ting jeg tror jeg kan;) Kusinen min åpnet på fredag.