tirsdag, oktober 11, 2005

Bønn til jeanseksperter

I dag har jeg forsøksvis oppfylt et av bursdagsønskene mine (det var tyvärr ingen som meldte seg frivillig som prøvende stedfortreder). For ordens skyld; jeg virkelig h a t e r å prøve jeans. Ekspeditrisene kommer alltid dinglende med noe som er to nummer for smått, alt for lavt i livet, for trangt i lårene og for dyrt for mitt budsjett.
Drifstoffmerket kan jeg bare glemme. Markedets laveste liv matcher ikke min figur. Så valget falt på den gode gamle jeans-dinosauren - på den hippe ekspeditrisens forslag.
Hun fant frem to modeller. En med bootcut samt en smalere modell. Jeg prøvde begge i samme størrelse og ekspeditrisen mente bestemt at den smale modellen satt "såååå mye bedre over rumpa!" enn den andre så valget var ikke egentlig reelt, selv om den med bootcut ("det er sååå på vei ut, nå") egentlig føltes bedre på. Jeg kom selvsagt hjem med rumpe-modellen.
Men, kjære eksperter:
Er det sant at jeans uten stretch utvider seg så mye at man helst bør kjøpe en størrelse mindre enn det som føles behagelig i innkjøpsøyeblikket? Jeg frykter nemlig at jeg nettopp ikke kommer til å gå dem ut av den enkle grunn at de blir liggende i skapet fordi jeg ikke orker å træ dem på før jeg har gått ned fire kilo (fat chance!).
Åpent kjøp i tre dager. Og jeg trenger råd!

11 kommentarer:

Frk. Hansson sa...

Viktig tema. Viktig råd. Jeg er SÅ med på frustrasjonen. Jeg hater også å prøve bukser. Min erfaring er at trange bukser bli liggende i skapet fordi jeg orker ikke gå med ukomfortable klær og sko lenger. Vent til du finner ei bukse som føles behagelig på i prøverommet. Den kommer du til å være fornøyd med.

Ragnhild sa...

Jeg har det oftest sånn at jeg kjøper bukser som vider seg så mye ut at jeg har lyst til å gå tilbake og få en bukse i en størrelse mindre. Det må sies at dette gjelder bukser med stretch. Bukser uten stretch er ikke lagd for min kropp (inntil det motsatte er bevist) og jeg kan dessverre ikke gi noen tips på det området. :-)

Ellen sa...

Gå for magefølelsen!

Anonym sa...

åå...takk.. jeg også HATER å gå i butikker for å finne jeans. det er jo INGEN som passer meg! godt å høre at noen deler min frustrasjon.. hva du skal gjøre, tja...ingen gode råd dessverre, men lykke til ;)

Anonym sa...

Jeg går bare i jeans, og kjøper dem trange. Likevel er de ikke pinetrange et par dager etter vask. Dette er ikke stretch-jeans. Hvis du vil ha myke jeans om morgenen- ta jobben med å myke opp buksene rett etter vask: kjør dem i tørketrommel, stryk dem eller gå noen runder gåsegang i stua...

AnneMa sa...

hvorfor sniker alltid den gamle dama seg foran meg i speilet. hoftene hennes er store og dermed får jeg liksom ikke sett meg selv. jeg forsøker å snike meg til siden, men det er trangt i prøverommene. så hun hopper liksom hver gang foran. det er slitsomt. jeg med min spretne kropp skulle få lov til å se den, uten denne dama. vet ikke hvem hun er, men nå er hun også dukket opp hjemme hos meg. på badet. av alle steder. hver gang jeg ser meg i speilet dukker hun frem. smiler ikke. har litt rynker. selv er jeg mye yngre. slankere. penere. dama sliter, det er i alle fall tydelig..

alliene sa...

For de som lurer på hvordan det gikk: Jeg gikk tilbake, fikk ekspeditrisen til å finne frem et nytt utvalg, og vips så sto jeg der med drømmebuksa uten å være det spor i tvil. En helt annen stil, en helt annen pris (typisk) og faktisk av "drivstoffmerket", men denne vet jeg at kommer til å bli brukt! Hurra!

Best av alt: Jeg måtte ned en størrelse... :)

alliene sa...

Annema - det gjelder å bli venn med denne gamle damen... She ain't goin' nowhere! ;)

Delirium sa...

Jeg har et par bukser som jeg smøg meg inn i da jeg var i prøverommet. De satt pent bak og var myke rundt lårene. (Ikke stretch)

Etter en halv dag henger buksebaken som et stykke deig. Men den er fortsatt myk og god. Noe skal man ha lange gensere for!

Så ja, er redd de burde være *litt* trange, men ikke mye. Man skal jo helst puste og leve litt også.

Whatever sa...

Selv synes jeg stretch er det styggeste og mest ubehagelige som finnes i jeanssektoren. Det samme med bukser som er høye i livet, forresten. Jeg har en smal midje, så de bare stikker ut på alle sider og gnager og plager. Diesel er for høye og altfor trange i lårene for meg. Italienske kvinner har vel ikke lårmuskler i motsetning til norske kvinner?
Selv prøver jeg alt av jeans som ser akseptabelt ut, og kjøper når jeg finner noe som passer jeg har råd til.
Siste suksesshistorie var noe fra Joe's Jeans; vanligvis $162 men på salg for $85. Ikke billig men bedre enn å betale full pris eller se ut som en er fra Los Angeles...

elisabeth sa...

Ja.
En størrelse mindre.
Litt irriterende et par dager. Men så fin.

Men ser nå at du fant favorittjeansen. Ja ja, det blir vel ikke det siste paret så rådene gjelder vel fremdeles.

Jeans er VIRKELIG noe det lønner seg å bruke for mye penger på.