tirsdag, oktober 18, 2005

Hjemmekino-dilemma

Det har vist seg nyttig å søke hjelp. Ikke var rådene dyre heller, så jeg prøver meg igjen:

Vi står foran en aldri så liten hjemmekino-investering. Med fare for å gjenta meg selv: Vi har ikke TV. Vi ønsker ikke å ha vanlig tv-tilkobling ennå. Derfor vil vi også gjerne slippe å betale tv-lisens, noe som ikke er mulig hvis vi går til innkjøp av konvensjonell tv eller noe med sender. Men vi vil ha sjansen til å se film/dvd. Jeg fikk noen lapper igjen på skatten i år og har i vitners nærvær øremerket disse til dette formål. Men usikkerheten er stor. Jeg trenger derfor råd:

Behov:
- se fortrinnsvis film på dvd

Alternativer:
- Vanlig TV:+ billig og enkelt. /- tv-lisens og stor, uestetisk sak i stua
- Plasma/LCD:+ pent, funksjonelt, enkelt. /- DYRT? samt tv-lisens.
- Projektor + lerret:+ film i større format, slipper lisens. /- dyrt hvis vi skal slippe unna støy, litt "dillete" for mor
- PC-monitor uten sender som også kan kobles mot dvd - finnes det egentlig noen som er store nok og som holder høy nok billedkvalitet for film?

Økonomisk ramme:
+/- 15.000,-

Såh: Spytt ut!

Jeg hører på Garbage og Stupid Girl imens.

12 kommentarer:

EarlGrey sa...

Tror jeg ville satset på en projektor med den prisrammen og simultan aversjon mot NRK-lisens ;o) Dere burde ha råd til både lerret, projektor og et lite lydanlegg innenfor tilgjengelig antall NOK.

Det som er fint med projektorer er at størrelsen på lerret kan skaleres etter rom og behov. Lyssterke og stillegående har de vel blitt etterhvert også.. Sjekk

http://www.dinside.no/data/lyd-bilde/projektorer/

eller noe sånt for tester, og se spesielt etter støy hvis det er en nøkkelfaktor. Ikke kjøp den billigste! De er nede under 5000,- nå ser jeg.. Sjekk også prisen på reservepære!

Det finnes jo mye lekkert i LCD og plasma. Prisene der er fortsatt i fritt fall, og kvaliteten på rask frammarsj, så kjøpet synker fort i verdi og relativ teknisk kvalitet.

Skulle ønske jeg hadde penger til sånt...sukk! Og med projektoren i hus blir det vel heller "Only happy when it rains" tenker jeg ;o)

alliene sa...

Så heter det altså "projektor"...(jeg sletter alle spor!)

Takk, Earlgrey. Lydanlegg har vi, men må kjøpe dvd-spiller. Jeg vet at en jeg kjenner blir veldig fornøyd når han leser innspillet ditt... hmmm

Vi har lånt to forskjellige projektorer og begge har medført litt sjenerende støy (men ikke verre enn at man blir vant med det etter noen minutter).

Happy when it rains - indeed! (Er nå over på Tori Amos - Little Earthquakes)

EarlGrey sa...

Technical update:

http://www.dinside.no/php/art.php?id=216333

Denne selges noe billigere hos komplett.no ser jeg..verd å sjekke ut kanskje? Ser den får spesielt rosende omtale ang. støy..men er visstnok dyr på pæra.

NB: Har ikke prøvd den selv, så alle mulige klyper salt osv osv

EarlGrey sa...

Roper du om hjelp så.. ;o)

Her er en til som får mye hederlig omtale i "din" prisklasse:
http://forbrukerportalen.no/produkter/5864/

Den har også etterhvert fått en noe annen pris hos tidligere nevnte nettfirma (jeg får ikke sponsorkroner fra dem,- det bare virker sånn..)

Begynner nesten å bli glad for at jeg ikke har midler til noe slikt selv; it's a jungle out there!

Anonym sa...

Hei der!

Foreslår plasma/lcd skjerm. Får visst rimelig bra kvalitet for nevnte beløp. Står faktisk en artikkel om dette på www.abcenter.no

Angående lisens. Viss dere kjøper tv og dvd er det bare å få noen andre til å kjøpe det for dere som har tv.(Husk at de må registere dvd også) Vips, så slipper dere lisens og kan bruke 2000 mer på tv:)

Ha en fin dag.

Ole K

alliene sa...

Heisann Ole (hyggelig å "se" deg her!).

Har vært inne på tanken om en stedfortredende kjøper. Må presisere at det er fordi vi ikke ser TV - ikke fordi jeg ikke vil betale for produktet. (har alltid betalt lisens i de årene jeg har hatt og sett TV)

Takknemlig for innspill (er jo dette jeg helst vil, da...)

Ha en fin dag i Tigerstaden

;)

Anonym sa...

hei der!

i grunn veldig nysgjerrig på hvordan et liv er uten tv? Ser der Aldri på TV? Høres på mange måter deilig ut, men litt drøyt å ikke ha muligheten;)

Vi snakkes

Ole

Delirium sa...

Jeg ser heller ikke på tv, og har løst lisensproblemet med å sette vekk den tv'n som kan få inn kanaler og beholdt en konferansetv som ikke kan få inn tv, men derimot dvd og vhs helt fint.

Lyden er også helt nydelig.

alliene sa...

Ole: Det er fint uten TV! Hører masse på radio (Dagsrevyen gjør seg like godt på radio) og skjønner egentlig ikke hvordan jeg fikk tid til å se så mye på tv som jeg gjorde før. ;)

Delirium: Helt enig. Og det er en slik løsning jeg ser for meg - i en eller annen form.

AnneMa sa...

vips hoppet jeg inn. jeg har heller ikke tv. godt å høre at det flere med meg... hadde en 14tommers til mai, men siden vært uten. går jo greit det. men har også tydd til dvd på pc et par ganger når jeg er mest nøden. ellers intet. men hva når lost begynner?

elisabeth sa...

Dere går jo glipp av Heia Tufte, da. Og således av store deler av samfunnsdebatten. (Seriøst...)

Det høres fullstendig idiotisk ut, men jeg synes det er viktig å ha TV rett og slett for å ha oversikten over hva folk snakker om.

Men så jobber jeg jo i TV da... stiller kanskje i en litt annen kategori.

Dessverre kan jeg ikke komme med noen tips, annet enn BETAL NRK-LISENSEN DIN!! *vifte pekefinger*

Og: vi kjøpte en billig DVD-spiller på Rimi som funker som f...! 600 kr elns.

alliene sa...

Elisabeth:
Jeg er delvis enig med deg. Tufte og alt det alle følger med på, går vi glipp av. Det er meg likevel forbausende likegyldig!

Men (seriøst) Dagsrevyen, Red. 21 (på NRK Alltid Nyheter), dagsnytt 18, Her&Nå (P1, altså), Ukeslutt, Hallo i Uken - jeg tror jeg får med meg samfunnsdebatten, ja (selv om jeg ikke nødvendigvis kjenner folk igjen på gata)!

Men for barna mine tror jeg det kan bli et "problem" dersom de holdes utenfor de felles referansene man har ifbm tv (selv om jeg tror dette argumentet også er litt dødt nå som det er et så vanvittig bredt tv-tilbud til barn i alle aldre...) Det kommer TV hit også - vi vet bare ikke når.

Når det gjelder lisens, så må jeg bare sitere meg selv fra kommentar lenger oppe:

(har alltid betalt lisens i de årene jeg har hatt og sett TV)

Men jeg betaler ikke når jeg verken har DVD, videospiller eller TV i hus. Det er faktisk ikke slik at man må betale for å lytte til radio (har undersøkt det også - med lisensavdelingen hos arbeidsgiveren din:). Jeg skal ikke ha det på meg å være en sniktitter som ikke vil betale lisens! ;