søndag, februar 26, 2006

"Prøv igjen

... og hvis det ikke går, prøv en gang til.", sa mor.

For noen år siden kom det et nesehorn i hus etter en lang periode med cold nesespray turkey. Husker egentlig ikke utfallet (tror ved nærmere ettertanke jeg endte opp med kortisonspray for å få bukt med problemet), men jeg har en eller annen gang mestret teknikken med å få vannet til å renne inn i det ene neseboret og ut av det andre.

Jeg sitter her og manner meg opp til å prøve igjen, men etter to tømte horn, ufrivillige brekninger, 2 dl saltvann i magen, dotter i ørene og akkurat like pottetette bihuler som i utgangspunktet, ser jeg ikke lyst på neste forsøk.

Forfriskende og behagelig nesehygiene my ass! Må jeg krype til Otrivin-korset igjen?

11 kommentarer:

PCB sa...

Ouh... høres i utgangspunktet ganske ulekkert ut... :-/

alliene sa...

Ja, jeg kan love deg at det verken er et pent syn eller avstedkommer hyggelige lydbilder...

Sneezle sa...

Yikes...tror definitivt jeg holder meg til Otrivin.

Har forresten observert at de som driver med yoga sverger til slike nesehorn. Hva er sammenhengen? Er det bare det at tette neser er ugreit når man står på hodet, eller er det en dypere mening bak, mon tro?

Ragnhild sa...

Hvis det hadde vært mine pottetette bihuler, hadde det blitt Otrivin, kan du si..

(også drikke masse og passe godt på seg selv, selvsagt!..)

alliene sa...

3. forsøk: Jeg sverger. Det begynte nesten å piple vann ut av ørene... nei. Jeg kapitulerte. (Men jeg har en tendens til å bli otrivinavhengig, så derfor hadde det vært så fantastisk hvis dette virket!)

Sneezle: Jeg kaster ballen videre. Jeg har bare gått kvasi-yogaklasser, så jeg aner ikke. Men en av mine venninner har hatt med seg nesehorn og bøtte på yogaklasse. Jeg flirte godt ved tanken på 25 nesehorns-jomfruer...

Og velkommen hit, forresten!

Ragnhild: Som du ser - det ble Otrivin...

Undre sa...

Hmmm... noe av trikset med sånne horn er å ha riktig stilling på hodet. Slik dama på bildet har hodet er helt feil. Har man hodet riktig kan man faktisk puste gjennom munnen samtidig som man skyller vannet igjennom nesa og vannet går bare gjennom nesa og ikke ører og/eller hals.

Å skylle nesa når det egentlig er fysisk umulig å få noe igjennom den er riktignok uansett ubehagelig er min erfaring.

Å trene litt på skylling når nesa er oppe er nok ikke så dumt (men hvem gidder egentlig det...).

God bedring, Alliene!

alliene sa...

Takk Undre (og vælkømmin) - jeg ser også at den stillingen jenta har er feil. Jeg heller nok også mot den oppfatningen at jeg rett og slett er for tett i nesa til at det er mulig å få det til...

Undre sa...

Hehe... Takk! (Har jeg blitt outet som hedmarking her?)

Det var for øvrig en av designerne bak nesehornet som påla meg å begynne å bruke det (det var ikke før etter at jeg hadde kjøpt det og lest i bruksanvisningen at jeg så at han hadde en finger med i spillet...)

alliene sa...

Ingen outing her, Undre, jeg aner ikke hvem du er! ;) Men hvis skoen passer... ;)

Undre sa...

Hehe... det var "vælkømmin" som fikk meg til å undre (no pun intended). Men skoen passer... faktisk er den til og med litt trang...

Otriviniker sa...

Pass deg for Otrivinen. Sjekk bare ut denne diskusjonstråden på VG Diskusjon:

http://vg.transact.no/Item.asp?GroupID=145&Group=Helse&ThreadID=967915&Thread=Tr%E5den+for+Nesespray%2DAvhengige&Page=-1

Link til flere artikler i VG om dette (i slutten av tråden).

Hilsen Otriviniker