mandag, april 10, 2006

Reisefeber

I det siste har jeg også mottatt meldinger som avstedkommer dagdrømmer:

"...de har de samme koppene i Jardin de Luxambourg etter ti år... "

og

"... i morgen blir det Central Park og leketøysforretninger (ungene har fått bestemme)..."Samtidig foregår det måling av globetrotterfaktor i Bloggville, og noen beskriver turen før finansene er på plass, mens andre poster stemningsrapport i etterkant.

Det er påskeferie og jeg er stuck. Ting som normalt ville glede meg (ingen trafikk til jobb eller hjem igjen, sol fra klar himmel), blir manifestasjoner av min stuckhet. Jeg føler meg utenfor det gode selskap til tross for at det er svært selvpåført i år. Det går så langt at jeg til og med misunner de som har hytte på fjellet!

Heldigvis er det snart sommer, familieturene til Legoland og Hellas er bestilt og betalt, men jeg drømmer om noe annet også. Jeg vil ha en storby. Jeg vil ha den helt alene. Jeg vil vandre rundt i en spennende by med en bok i vesken, drikke vin alene, snakke med ingen eller noen, sove så lenge jeg vil, spise frokost ute eller "ute". Gå på kunstutstillinger og se severdigheter. Eller ikke. En langhelg. Solo. Men hvor?

Hvor ville du reist hvis du skulle være helt alene en langhelg? Og hvorfor?


9 kommentarer:

Handbag sa...

Jeg er stuck i hovedstaden enn så lenge, men drar til Paris på torsdag. Det er min drømmeby. Skal titte innom Shakespeare&co og sende en tanke til deg!

Delirium sa...

Jeg ville reist til Budapest. Det er en by med masse spennende å se på, billige cafeer og restauranter og bad og spa man kan hengi seg til etter lange dager på føttene. En av dagene må man reise til Schentendre for å dra på marsipanmuseeum og spise langos fra en bod langs veikanten mens man kikker på Donau.

Gro sa...

Jeg ville reist til Paris. Har vært der tre ganger og elsker byen! Da ville jeg ruslet i Marais-kvarteret, gått på "Palais des thes" og kjøpt honningkake og Chai-te. Og så ville jeg satt meg ned på en liten, bortgjemt kafe med en god bok og nytt et glass varm vin. Jeg skulle besøkt Louvre og Musée d'Orsay, og om kvelden blitt kjent med lokale parisere på en bar øverst i Oberkampf, der det nesten ikke fantes turister.

Anonym sa...

For et utrolig vanskelig spørsmål for oss som lider av beslutningsvegring... Hvor som helst, liksom? -Det blir for mange valgmuligheter for en stakkar. ;)

alliene sa...

Veska: Nei. Jeg er ikke, jeg gjentar; ikke misunnelig...

Delirium: Budapest er en hot kandidat sammen med *kremt* Praha...

Gro: Jeg har også vært i Paris flere ganger og kunne gjerne vært der igjen. Er så absolutt på lista over aktuelle steder. (Hyggelig med ny leser!)

Røvis: Men hvorfor tror du jeg spør?! Jeg får jo aldri ut fingeren til å gjøre dette her, blant annet fordi jeg hele tiden ombestemmer meg ang destinasjon... *sparker meg selv bak*

Skorpionkvinnen sa...

Her er jeg også "stuck in town". Pengene som måtte være til overs i vår blir brukt til tannregulering og konfirmasjon for fjortis-datter. Men det er deilig å møte våren i lavlandet egentlig!!

Storby alene: London!! En by som har det meste!! Bokhandlerne i Charing Cross Road som Fr.Martinsen har skrevet om før. Puber. Fantastiske museer av alle slag. Markeder. Spasere langs sydsiden av Themsen fra Westminster brigde til Tower brigde. Shoppe i Kensington High Street...

Mariann sa...

Jeg slår et slag for Berlin. Kom nettopp hjem fra ni måneders bosetting, og kan trygt konkludere med Berlin som favorittby over alle byer.

AnneMa sa...

aner jeg inspirasjonskilden? virket utrolig digg, ja!

mitt tips: reis til et sted du kjenner litt. tenk hvor deilig å føle seg litt hjemme. vandre rundt å faktisk oppdage at koppene er det samme. har du et slikt sted?

ellers er jo NY en hit. og i og med at det er særdeles begrederlig at du ikke fikk tatt turen til tross for nær bostedsadresse, så er det kanskje på tide...

alliene sa...

AnneMa - joda, lysten ble ikke mindre med den inspirasjonskilden, men jeg har faktisk tenkt på det en stund! :) Enig i det du sier, det er kanskje lurt å velge et sted man kjenner - for min del er det da Barcelona, Paris, København og London som er de heteste kandidatene... Vi får se. Statene blir nok litt langt for en langhelg. Men en gang! :)