onsdag, november 16, 2005

Lykkememe

Jeg anser meg selv som tagget av Frk. Hansson - siden jeg har lest, mener jeg. Helt enig i at dette var en vanskelig øvelse. Jeg er først og fremst fristet til å drøfte selve lykkebegrepet. Jeg er ikke en person som går rundt og proklamerer at jeg er lykkelig. Det er faktisk et adjektiv jeg svært sjelden bruker. Kanskje det har noe med dialekten å gjøre? Lykkelig er liksom litt svevende og vidløftig for en nøktern sørlending.

Glad. Tilfreds. Harmonisk. I balanse. Det er mer meg. Listen må leses med dette i bakhodet:

1. Å gå i bokhandel eller musikk-/dvdforretning. Ikke nødvendigvis for å kjøpe noe. Bare se/høre. Lete. Finne.

2. Samvær og gode samtaler med venninner og kamerater. E
n til en eller flere sammen. Både med barn og uten barn.

3. Måneskinnstur.

4. Musikk (og her er jeg litt ambivalent, for i tillegg til å gjøre meg glad og oppstemt, kan musikken også ha motsatt effekt, men likevel med positivt fortegn.)

5. Latterkramper. Det er alt for lenge mellom hver gang.

6. Vesla, Påsan, far og mor

7. Å gi og få gaver - utenom sesongen for høytider og bursdager.

8. Alenetid. Hjemme. Ved havet. I spinningsalen. Foran pc'en. I godstolen eller på kafe med en god bok eller lørdagens aviser. Begge hender rundt en kopp grønn te og utsikt mot havet. Stillheten.

9. En ukes vandretur i fjellet med fint vær, gode sko og hyggelig selskap. Eller tre uker i Portugal med samme selskap. Eller langhelg i London. Ferieturer. Rett og slett.

10. Dagen i dag: Rachmaninofs pianokonsert no 3 på iPod'en, novembersol, vindstille, utsikt mot Oksøy og Grønningen og iskalde svaberg. God tid, midt på dagen.

Og mye, mye mer.

AnneMa? Melusine? Andreas? Ellen? Hva gjør dere lykkelige?

3 kommentarer:

Ellen sa...

Lykke er : http://www.ellendahl.com/blogg/?sak=20051116_2

AnneMa sa...

oppfordringen er tatt. ikke lett å definere sin egen lykke :)

a

Melusine sa...

Ingen lett oppgave, det nei! Jeg har likevel gjort et forsøk her: http://www.enjoydiary.com/no/Melusine/diary?date=2005-11-20

:)