tirsdag, januar 31, 2006

Et par ting

I
En kollegaforespørsel:

Mail ut:
Hei nn - jeg trenger litt hjelp med ditt og datt, og jeg har hørt at du er veldig flink på dette. Har du anledning til å hjelpe meg i løpet av formiddagen?

Mail inn:
Det kan jeg vel gjøre...

Rekasjon: Huh? Hvordan skal man tolke de tre megetsigende prikkene der? "Jeg kan gjøre det, men ikke fordi jeg har så veldig lyst akkurat" er den første tolkningen som ramler inn i hodet mitt. Se på forskjellen: Det kan jeg vel gjøre! eller til og med Det kan jeg vel gjøre. Hm? Det er da forskjell?

II
Ellers har jeg ikke tall på hvor mange ganger jeg har sagt: Jeg er ikke noe konkurransemenneske. Jeg jobber godt under press. Sludder og vås! Jeg går i ring under press. Jeg forvandles til en slu selger i en konkurransesituasjon, spesielt når premien er gjev og tiendelene teller. (Litt over 13 timer nå. Så synger den tykke damen. Det er frustrerende spennende)

III
På en av de relativt sjeldne bussturene mine, med iPod'en på "Miks sanger", kom jeg over en perle som jeg rett og slett har oversett - eller snarere overhørt -, skamme meg. deLillos' "En Stefar" fra Midt i begynnelsen (2002) er en hjerteskjærende solskinnshistorie med nydelig melodi og godt arrangement. Tips: Kleenex - dersom du er i det melankolske hjørnet.3 kommentarer:

Grubleline sa...

DeLillos sjarmerer meg lett!
Tonefall, både muntlig og skriftlig, har alt å si. Jeg blir også litt perplex av sånne litt ulne skriftlige svar, på mail eller sms, hva det nå gjelder :-)

PCB sa...

Aldri for seint å oppdage en delillos-tekst. Plutselig snakker den rett til deg.

Andreas sa...

Jeg er så enig, så enig. «En stefar» fikk meg nesten til å ønske meg en stefar. I alle fall en ørliten en.